Top 10 bagage tips

Hieronder ziet u 10 algemene tips voor het meenemen van uw (hand)bagage aan boord van het vliegtuig. Wij hopen u met deze tips verder te kunnen helpen met het inpakken van uw bagage, zodat u zonder zorgen op reis kan gaan en niet voor onverwachte verassingen komt te staan.

Goed voorbereid op reis gaan is namelijk van essentieel belang.

Top 10 bagage tips

1)      Reis met alleen handbagage

Indien u alleen reist met handbagage dan heeft u geen risico dat uw bagage wordt gestolen of verloren bij het inchecken van uw bagage.  Een ander groot voordeel van het reizen met alleen handbagage is dat u dan niet hoeft te wachten op uw bagage bij de bagageband en daarmee kan u een hoop tijd mee besparen. Zeker voor zakenreizigers is dit ideaal. Per luchtvaartmaatschappij kan het verschillen hoeveel kilo’s u mag meenemen als handbagage. Klik hier voor meer informatie over handbagage.

2)      Stop geen overdreven zware items in je handbagage

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste ongelukken in het vliegtuig gebeuren met vallende bagage uit de bagageruimtes in het vliegtuig. Tussen de 20 en 60 procent van deze ongelukken hebben mensen er nog 3 maanden last van na het ongeluk. Probeer dus uw handbagage niet al te zwaar te maken om grote ongelukken te voorkomen.

3)      Stop je contact informatie in elke tas

Stop je reisschema en telefoonnummer in je (hand)bagage. Indien u uw bagage kwijt raakt dan kan de luchtvaartmaatschappij u makkelijk traceren en contact met u opnemen. Let wel op dat uw gegevens in de koffer doet en niet zichtbaar is voor anderen, om zo te voorkomen dat anderen uw contactgegevens bemachtigen.

4)      Laat je bagage opvallen voor makkelijke herkenning

Zorg ervoor dat uw bagage opvalt zodat u deze makkelijk weer kan herkennen op de bagagebanden. Er zijn zoveel dezelfde soorten koffers tegenwoordig dat het soms moeilijk te onderscheiden is welke koffer van wie is. Als uw bagagestuk opvalt middels een grote sticker, bagageband of kleur dan zal dat ook voorkomen dat iemand anders er per ongeluk met uw koffer vandoor kan gaan.

5)      Houd uw waardevolle spullen altijd bij u

Het klink misschien erg logisch, maar geld, laptops, ipads en andere waardevolle items kunt u het beste dicht bij u houden in uw handbagage of handtas en stop deze nooit in uw bagage om in te checken.

6)      Check uw bagagelabel van de airline

Als u uw bagage incheckt bij de balie dan is het wel verstandig om te checken of de bagagelabel welke aan uw koffer vast zit te checken of dit wel de goede eindbestemming heeft. Op de labels staan 3 lettercodes van de luchtvaarthavens, mocht u deze niet weten dan kunt u deze gewoon vragen bij het personeel.

7)      Zorg dat u uw bagagetag altijd bij u heeft

Bij het inchecken en het afgeven van uw bagage ontvangt u altijd 1 bagagetag per bagage item. Deze dient u zorgvuldig bij u te houden, want bij verlies is dit uw bewijs of identificatie van uw bagage.

8)      Verdeel uw bagage over de koffers

Als u met 2 of meerdere personen reist dan is het aan te raden de spullen gelijk te verdelen over de koffers. U dient altijd rekening te houden dat 1 koffer wordt gestolen of onderweg kwijt raakt. Indien u de spullen heeft verdeeld over 2 koffers dan heeft u tenminste nog 1 koffer waar uw spullen in zitten van beide personen, mocht er toch nog zo’n vervelende situatie zich voordoen.

9)      Voorkom het meenemen van gevaarlijke goederen in uw bagage

Er zijn altijd meerdere verboden en gevaarlijke spullen of stoffen die u niet mag meenemen. Check voor uw reis of dit wel of niet mee mag in het vliegtuig. Indien u niet zeker bent van de zaak, neem dan contact op met de betreffende luchtvaartmaatschappij. Klik hier voor meer informatie over verboden items.

10)   Wees altijd voorbereid op verloren bagage

Uw bagage kan altijd onderweg verloren of vertraagd zijn, dus dan is het handig als u bijvoorbeeld een setje schoon ondergoed of andere belangrijke items bij u heeft voor de eerste dag of dagen.