Hoe pak ik mijn handbagage in?

Bij steeds meer airlines mag u enkel en alleen nog maar handbagage meenemen op een Europese vlucht. Bij ‘lowcost’ maatschappijen zoals Transavia, Easyjet, Ryanair en Vueling is het al jaren gebruikelijk dat u alleen handbagage mee mag nemen en dat u moet bijbetalen indien u uw koffer wilt meenemen als ruimbagage.

Op 22 april 2013 gaat ook KLM haar passagiers laten bijbetalen voor de ruimbagage. Dat betekent dus standaard alleen handbagage op reis. Bij KLM is het alleen geldig voor de Europese vluchten, dus bij Intercontinentale vluchten zit de bagage nog wel inbegrepen in de vliegtickets.

De kosten voor het meenemen van 1 koffer binnen Europa wordt €30,- voor een retour. Dat betekent voor veel passagiers toch weer extra kosten voor een reis binnen Europa. Wij hebben daarom een aantal tips voor u om zodoende geen gebruik te maken van de ruimbagage en daardoor €30,- te besparen in deze toch al zware economische tijden.

Tips om toch met handbagage te reizen.

1)      Koop zware dingen ter plaatse

Schaf bijvoorbeeld Shampoo, zeep en andere verzorgingsproducten op uw bestemming, dit scheelt enorm in gewicht. U mag in uw handbagage toch niet meer dan 100ml meenemen qua vloeistoffen in uw handbagage. Veel drogisterijen hebben tegenwoordig ook speciale reisverpakkingen van bijvoorbeeld tandpasta, deodorant, shampoo en andere verzorgingsproducten. Dit scheelt in gewicht en ook zijn deze verpakkingen aangepast op de hoeveelheid vloeistof die u maximaal mag meenemen op uw vlucht.

2)      Gebruik vacuumzakken voor kleding

Kledingstukken zoals truien, jassen en handdoeken kunt u tot 70% kleiner maken door gebruik te maken van speciale vacuumzakken. Door de overbodige lucht weg te persen bespaart u een hoop ruimte in uw kleine koffer/reistas.

3)      Koop een lichtgewicht koffer

Als u een nieuwe koffer koopt, let dan goed op het gewicht van de koffer. Hoe lichter de koffer, hoe meer u weer kan meenemen aan andere spullen.

4)      Check hoeveel handbagage u mag meenemen

Check voor uw reis bij uw reisbureau of luchtvaartmaatschappij hoeveel handbagage u mag meenemen. Dit kan namelijk erg verschillen per luchtvaartmaatschappij. Bij de ene maatschappij is een laptoptas wel extra toegestaan bovenop je handbagage en bij de andere maatschappij wordt de laptop al gerekend tot uw handbagage.

Bij KLM bijvoorbeeld mag u 12 kilo aan handbagage meenemen per persoon. Afmeting is 55 x 25 x 35 cm (l x b x h). Dit komt overeen met een (kleine) sporttas of troley koffer, welke in de bagageruimte bovenin het vliegtuig moet passen. Elke luchtvaartmaatschappij heeft eigen regels/afmetingen voor de handbagage, het gewicht ligt tussen de 8 en 12 kilo per persoon.

Klik hier voor meer informatie over handbagage.

5)      Geen grote hoeveelheden vloeistof

Vloeistoffen en Gels mogen mee in uw handbagage maar in een verpakking van maximaal 100ml.

Klik hier meer over het meenemen van vloeistoffen aan boord.