KLM handbagage

Hoeveel handbagage mag u meenemen aan boord van KLM? Bij KLM mag u standaard 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 12 kilo in de economy class. Alle bagage die u aan boord meeneemt en niet incheckt, is handbagage. Hieronder ziet u meer informatie over KLM handbagage.

Uw handbagage van KLM dient in de bagagevakken boven uw hoofd of onder uw stoel voor u te passen. Hieronder ziet u een klein overzicht en de officiƫle afmetingen van de handbagage KLM. Voor vluchten met een KLM cityhopper en Boeing 737 kan een uitzondering gemaakt worden, aangezien dit een kleiner type vliegtuig is. Het kan dus voorkomen dat u gevraagd wordt om toch uw handbagage in te checken. Wij hebben ook een aantal tips voor u voor het inpakken van uw handbagage. Klik hier voor tips handbagage.

ReisklasseAantal & afmetingen
GewichtsbeperkingToegestane accessoires
Economy Class1 stuk van
55 x 25 x 35 cm
(l x b x h)*
Uw handbagage,
inclusief accessoires,
mag maximaal
12 kg wegen.
Voorbeelden accessoires: handtas, aktetas, camera, kleine laptop of 1 ander voorwerp van gelijk of kleiner formaat
Business Class1 stuk van
55 x 25 x 35 cm
(l x b x h)*
en 1 stuk kleiner
dan 45 x 20 x 35 cm
(l x b x h)**
Uw handbagage,
inclusief accessoires,
mag maximaal
18 kg wegen.
Voorbeelden accessoires: handtas, aktetas, camera, kleine laptop of 1 ander voorwerp van gelijk of kleiner formaat

* De som van de afmetingen mag niet meer zijn dan 115 cm , inclusief wielen en handvatten.
** Uitzondering voor Business Class-passagiers: op vluchten vanaf India mag u slechts 1 stuk handbagage meenemen. Een tweede stuk handbagage kunt u gratis inchecken.

Regels voor vloeistoffen in uw handbagage

Voor vloeistoffen en gels zijn speciale regels. Dit is erg belangrijk voor u om voor vertrek te weten, zodat u niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. U mag slechts kleine hoeveelheden aan vloeistoffen van maximaal 100 ml aan boord meenemen in uw handbagage. U dient deze te verpakken in een hersluitbaar doorzichtig plastic zakje. Per persoon mag u 1 zakje meenemen in uw KLM handbagage. Klik hier voor meer informatie.

KLM handbagage voor kinderen

Kinderen met een eigen stoel in het vliegtuig, gelden dezelfde regels als volwassenen. Voor kinderen jonger dan 2 jaar zonder eigen stoel in het vliegtuig mag u 1 stuk handbagage meenemen:

  • Uitsluitend met artikelen voor de verzoriging van uw baby
  • Met maximale afmeting van 55 x 35 x 25 cm
  • Maximaal gewicht 12 kilo

Verboden voorwerpen

Niet alle items mogen mee aan boord van het vliegtuig. Gevaarlijke voorwerpen of voorwerpen die de veiligheid van andere passagiers en bemanning in gevaar brengen zijn niet toegestaan aan boord van het vliegtuig. Klik hier voor meer informatie over verboden voorwerpen in uw bagage