KLM bagage informatie

KLM heeft per 1 oktober ’14 haar bagageregels gewijzigd voor al haar Europese vluchten, waardoor het niet mogelijk is om standaard gratis ruimbagage mee te nemen. Ook indien u lid bent van Flying Blue dient u te betalen na 1 oktober ’14. Dit is geldig voor alle Europese tickets gekocht na 1 oktober ’14.

Klik hier voor meer informatie over de KLM handbagage regels.

Ik vlieg Intercontinentaal, hoe zit het met mijn bagage?

Hier is niks aan veranderd. Als u intercontinentaal vliegt met KLM, dan mag u nog gewoon 23 kilo bagage meenemen als ruimbagage. Ook als uw eerste vlucht binnen Europa is en uw doorvlucht Intercontinentaal, dan mag u gewoon 23 kilo p.p. meenemen op reis. Alle vluchten dienen dan wel in 1 vliegticket te staan.

Ik vlieg binnen Europa, hoe zit het met mijn bagage?

Vanaf 1 oktober 2014 dient u te betalen voor uw ruimbagage binnen Europa, ook als u lid wordt of al reeds bent van het KLM Flying Blue programma. De kosten zijn € 25,- per persoon per enkele reis indien u de bagage online bij boekt. Indien u lid wordt of al reeds bent van KLM Flying Blue dan profiteert u van een korting. U kunt tevens de gehele kosten betalen met uw KLM mijlen. U kunt de bagage ook op de luchthaven toevoegen, echter betaald u dan € 35,- per persoon per enkele reis.

Hoe kom ik in aanmerking voor korting op de ruimbagage KLM?

Na uw reservering kunt u lid worden van het KLM Flying Blue programma, om zodoende in aanmerking te komen voor korting op uw ruimbagage. Wij raden u dus aan om lid te worden van het KLM Flying Blue programma. Er zijn geen kosten verbonden aan het lidmaatschap. U dient wel voor alle reizigers apart een Flying Blue nummer aan te vragen. Klik hier om lid te worden.

Ik ben al lid van KLM Flying blue, wat moet ik doen?

Als u al reeds lid bent van het KLM Flying Blue programma dan dient u het nummer door te geven aan uw reisagent of  door te geven bij de online check in(30 uur voor vertrek) of via ‘manage my booking’  van KLM en dan heeft u automatisch recht op de korting voor uw ruimbagage.

Wat is het KLM Flying Blue lidmaatschappij.

Als deelnemer van Flying Blue behoort u tot KLM’s trouwste klanten en wordt u rijkelijk beloond met de voordelen die alleen een wereldwijd netwerk kan bieden. Flying Blue is opgericht door KLM en AIR FRANCE en is tevens het frequent traveller programma van hun partners Aircalin, Air Europa, Kenya Airways en TAROM. Hoe meer u vliegt met KLM of partners, hoe meer voordelen u geniet van KLM. Op iedere vlucht spaart u punten en deze kunt u vervolgens besteden aan awards voor uzelf of voor een ander. Het 1e voordeel is al direct zichtbaar, zo ontvangt u direct korting voor uw ruimbagage binnen Europa. Klik hier voor meer informatie over Flying Blue.

Samenvatting om in aanmerking te komen voor de korting op uw ruimbagage binnen Europa

1)      Meld u direct aan als Flying Blue deelnemer, klik hier.

2)      U ontvangt een persoonlijk Flying Blue nummer

3)      Geef uw Flying Blue nummer door aan

a) Manage my booking tool via KLM.nl. Klik hier om in te loggen

b) Bij de online check in (30 uur voor vertrek)

Indien u geen gebruik wilt maken van de korting op uw bagage mogelijkheid, dan kunt u voor vertrek een extra koffer bijbetalen. Het boeken en betalen van uw ruimbagage kunt eenvoudig en snel doen bij het online inchecken (30 uur voor vertrek). De kosten zijn € 25,- p.p. per enkele reis (online). Indien u op de luchthaven de bagage wilt bijbetalen, dan rekenen ze €35,- per enkele reis, dus ons advies is om dit voor vertrek online te regelen.

LET OP! U mag wel gewoon gratis met handbagage reizen op deze vluchten. U mag maximaal 12kg per persoon meenemen.