Hoe pak ik mijn bagage in?

Heeft u ook moeite met het inpakken van uw bagage? Kent u het gevoel dat u altijd veel teveel bagage meeneemt op reis? Op deze website geven wij u wat tips en adviezen over het meenemen en inpakken van uw (hand)bagage op uw vlucht.

Hoeveel koffers mag u meenemen aan boord? Hoe zit het precies met het aantal kilo’s die u mee mag nemen aan boord en wat mag u nou wel of niet meenemen in uw (hand)bagage? Dit zijn misschien allemaal vragen waar u nu nog geen duidelijk antwoord op heeft gekregen, maar wij hopen u middels deze website wel wat meer duidelijkheid over te geven.

Meest gelezen artikelen

Top 10 bagage tips
Wij geven u wat basis tips om uw bagage in te pakken en wat handig is om wel of niet mee te nemen.

Tips handbagage inpakken

Wij geven u wat basis tips om zoveel mogelijk mee te nemen in uw handbagage, zodat u niet hoeft te betalen voor uw ruimbagage.

Verboden voorwerpen (hand)bagage

Sommige artikelen zoals drugs en explosieven welke voor de hand liggen mogen niet aan boord van een vliegtuig, echter zijn er ook een hoop niet voor de hand liggende artikelen welke u niet mag meenemen in het vliegtuig.

Vloeistoffen en gels handbagage

Wat zijn nu de exacte regels omtrent vloeistoffen aan boord? Mag u gel of shampoo meenemen in uw handbagage? Ja, maar maximaal 100ml per artikel. Lees verder voor de verdere voorwaarden voor vloeistoffen in uw handbagage en hoe u deze moet inpakken.

Maximaal toegestane bagagegewicht

Basis regels en afmetingen van uw ruimbagage. In het algemeen mag u bij de meeste luchtvaartmaatschappijen 23 kilo per persoon meenemen, echter zijn er veel uitzonderingen op deze regel. Bagagetips.nl adviseert passagiers om per luchtvaartmaatschappij te checken wat de regels zijn. Wij hebben de meeste luchtvaartmaatschappijen op een rij gezet voor u, zodat u in een overzicht dit gemakkelijk kan bekijken.

Maximaal toegestane handbagage

Basis gewicht en afmetingen van uw handbagage.

Wordt mijn bagage doorgestuurd bij een overstap?

Wat gebeurt er met mijn bagage? Ook ziet u wat voorbeelden waarbij het wat duidelijker gemaakt wordt of uw bagage doorgestuurd wordt naar uw eindbestemming of dat u uw bagage nog op moet halen tijdens uw tussenlanding.

Afwijkende bagage

Hoe zit het met uw golftas, surfplank of muziek instrument

Huisdieren mee op reis?

Mag uw huisdier mee aan boord of moet uw huisdier onder in het vliegtuig.